Skip content

DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince – “Original Album Classics”

DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince – “Original Album Classics”
  • wykonawca: DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince
  • tytuł: Original Album Classics
  • premiera: 15-09-2017
  • nośnik nr kat: 88985462992 (5CD)

Pięć albumów amerykańskiego duetu hip hopowego DJ Jazzy Jeff & the Fresh Prince, który w latach 80 tych królował na tanecznej scenie muzycznej. W skład wydawnictwa weszły płyty: Rock the House (1987), He’s The DJ.. (1988), And In This Corner (1989), Homebase (1991) oraz Code Red (1993)



1 Girls Ain’t Nothing But Trouble
2 Just One Of Those Days
3 Rock The House
4 Taking It To The Top
5 The Magnificent Jazzy Jeff
6 Just Rockin’
7 Guys Ain’t Nothing But Trouble
8 A Touch of Jazz
9 Don’t Even Try It
10 Special Announcement
1 A Nightmare On My Street
2 Here We Go Again
3 Brand New Funk
4 Time to Chill
5 Charlie Mack (The First Out the Limo)
6 As We Go
7 Parents Just Don’t Understand
8 Pump Up the Bass
9 Let’s Get Busy Baby
10 Live at Union Square, November 1986
11 DJ On Wheels
12 My Buddy
13 Rhythm Trax (House Party Style)
14 He’s The D.J. I’m The Rapper
15 Hip Hop Dancer’s Theme
16 Jazzy’s In The House
17 Human Video Game
1 Then She Bit Me
2 I Think I Can Beat Mike Tyson
3 Jazzy’s Groove
4 Everything That Glitters (Ain’t Always Gold)
5 You Got It (Donut)
6 The Girlie Had A Mustache
7 The Reverend
8 Who Stole My Car?
9 The Men Of Your Dreams
10 Numero Uno
11 Too Damn Hype
12 Jeff Waz On The Beat Box
1 I’m All That
2 Summertime
3 The Things That U Do
4 This Boy Is Smooth
5 Ring My Bell
6 A Dog Is A Dog
7 Caught In The Middle
8 Trapped On The Dance Floor
9 Who Stole The DJ
10 You Saw My Blinker
11 Dumb Dancin’
12 Summertime (Reprise)
13 Ring My Bell
1 Somethin’ Like Dis
2 I’m Looking For The One (To Be With Me)
3 Boom! Shake the Room
4 Can’t Wait To Be With You
5 Twinkle Twinkle (I’m Not A Star)
6 Code Red
7 Shadow Dreams
8 Just Kickin’ It
9 Ain’t No Place Like Home
10 I Wanna Rock
11 Scream
12 Boom! Shake The Room