Skip content

Fats Waller – “The Real… Fats Waller”

Fats Waller – “The Real… Fats Waller”
  • wykonawca: Fats Waller
  • tytuł: The Real... Fats Waller
  • premiera: 14-10-2016
  • nośnik nr kat: 88985305422 (3CD)

Trzypłytowy album Fatsa Wallera – amerykańskiego pianisty jazzowego, organisya, kompozytora i autora tekstów. Ten niezwykle utalentowany pianista – znany jako mistrz stride piano – był jednym z najbardziej znanych wykonawców jazzowych poczatków XX wieku.

1          Ain’t Misbehavin’
2          I’m Crazy ‘Bout My Baby (And My Bab’s Crazy ‘Bout Me)
3          The Jitterbug Waltz
4          I Can’t Give You Anything but Love
5          A Good Man Is Hard to Find
6          Numb Fumblin’
7          Christopher Columbus (A Rhythm Cocktail)
8          Bessie, Bessie, Bessie
9          Hold My Hand
10          Let’s Get Away from It All
11          Honey Hush
12          ‘Tain’t Nobody’s Biz-Ness If I Do
13          There’ll Be Some Changes Made
14          Blue, Turnin’ Grey Over You
15          Hold Tight (Want Some Seafood, Mama)
16          Sweet and Slow

1          I Got Rhythm
2          Stardust
3          St. Louis Blues
4          The Joint is Jumpin’
5          Somebody Stole My Gal
6          Lounging At the Waldorf
7          Our Love Was Meant to Be
8          I Simply Adore You
9          Squeeze Me
10          Thou Swell (From “Connecticut Yankee”)
11          Rhythm and Romance
12          Mamacita
13          Two Sleepy People
14          You Must Be Losing Your Mind
15          Rosetta
16          Smashin’ Thirds
17          Lulu’s Back In Town

1          A Hopeless Love Affair
2          The Sheik of Araby
3          When Somebody Thinks You’re Wonderful
4          It’s a Sin to Tell a Lie
5          Honeysuckle Rose
6          Keepin’ Out of Mischief Now
7          What’s The Reason (I’m Not Pleasin’ You)
8          Up Jumped You With Love
9          Dinah
10          Viper’s Drag
11          Patty Cake, Patty Cake
12          Functionizin’
13          Love Me or Leave Me
14          My Fate Is In Your Hands
15          Carolina Shout
16          Lost Love
17          Sugar Rose