Skip content

The Byrds – “Turn! Turn! Turn! The Ultimate Collection”

The Byrds – “Turn! Turn! Turn! The Ultimate Collection”
  • wykonawca: The Byrds
  • tytuł: Turn! Turn! Turn! The Ultimate Collection
  • premiera: 09-10-2015
  • nośnik nr kat: 88875151652 (3CD)

Trzypłytowa kompilacja największych hitów grupy The Byrds – amerykańskiego zespołu rockowego grajacego folk rock oraz psychodeliczny rock., Twórczosc The Byrds dużą popularnością cieszyła się w środowisku hippisów. Największy przebój grupy Turn! Turn! Turn! stał się jednym ze sztandarowych hymnów ruchu Flower Power.

1 All I Really Want To Do
2 I’ll Feel A Lot Better
3 I Knew I’d Want You
4 Mr. Tambourine Man
5 Turn! Turn! Turn!
6 She Don’t Care About Time
7 The World Turns All Around Her
8 Here Without You
9 She Has A Way
10 Spanish Harlem Incident
11 It Won’t Be Wrong
12 Why
13 Mr. Spaceman
14 What’s Happening?!
15 Captain Soul
16 5D (Fifth Dimension)
1 Eight Miles High
2 Set You Free This Time
3 Wild Mountain Thyme
4 So You Want To Be A Rock N Roll Star
5 Everybody’s Been Burned
6 My Back Pages
7 Have You Seen Her Face
8 Don’t Make Waves
9 Lady Friend
10 Old John Robertson
11 Chimes Of Freedom
12 Goin’ Back
13 Change Is Now
14 Artificial Energy
15 Pretty Boy Floyd
16 I Am A Pilgrim
1 You Ain’t Goin’ Nowhere
2 The Christian Life
3 Hickory Wind
4 You’re Still On My Mind
5 One Hundred Years From Now
6 Bad Night At The Whiskey
7 Drug Store Truck Drivin’ Man
8 Old Blue
9 Wasn’t Born To Follow
10 Child Of The Universe
11 Balled Of Easy Rider
12 Oil In My Lamp
13 Jesus Is Just Alright
14 Lay Lady Lay
15 It’s All Over Now, Baby Blue
16 Chestnut Mare
17 Full Circle